Harrys Blues

Uitzenddatum: 
09-09-2012 18:00 - 19:00

Zaterdag 15 september is de 15e editie van het TakeRoot Festival. In schouwburg De Oosterpoort in Groningen staan van vier uur ’s middags tot middernacht een kleine twintig acts op 4 podia. Festivalorganisator Johan Kleine weet altijd weer een keur aan singer-songwriters en bands naar Groningen te halen. Hij kiest niet alleen voor bekende namen, maar schuwt het avontuur niet. Richard Buckner is zo iemand.

Al jaren wordt de donkere country van hem door kenners wereldwijd met lof bezongen. Sinds 1994 maakt Buckner steevast sterke albums met onderwerpen die gaan over o.a. overspel, bedrog en eenzaamheid.

Na zijn laatste album duurde het vijf jaar voor in 2011 zijn nieuwe album Our blood werd uitgebracht. Een echte aanrader voor rootsliefhebbers die voor het pure gitaargeluid gaan. Sam Baker is voor de liefhebbers een must om te beluisteren. Hij bracht tot nu toe drie albums uit met zeer persoonlijke muziek. Hij was slachtoffer van een terreuraanval van de guerrillagroep Lichtend Pad op een trein in Peru. Hij lag volledig in de kreukels en zijn gehoor werd ernstig beschadigd. Maar hij krabbelde op en ontwikkelde een heel eigen stijl van van zingen en gitaarspelen.

Starting player...