Frequenties

Radio en TV Drenthe zenden in Drenthe uit via de ether, de kabel, satelliet en online. De frequenties waarop u ons kunt ontvangen zijn niet in alle plaatsen gelijk. Hieronder een overzicht:

Etherfrequenties Radio Drenthe
Radio Drenthe zendt uit vanaf de zendmast in Hoogersmilde op de frequenties 90.8 FM en in Zuidoost Drenthe op 99.3 FM.

Heeft u problemen met de ontvangst? Stuur dan een mail naar communicatie@rtvdrenthe.nl

Radio Drenthe via internet
U kunt Radio Drenthe op verschillende manieren via internet beluisteren. U kunt de stream direct via onze site openen. Internetradio's van Logitech stemmen automatisch af op de juiste stream als u kiest voor Radio Drenthe. U kunt Radio Drenthe ook beluisteren via een Windows Media Player of een VLC-player. Op sommige internetradio's (bijvoorbeeld die van K├Ânig en Sweex) werkt de stream van Radio Drenthe niet, we hebben contact met de fabrikanten om hier iets aan te doen.

Kabelfrequentie Radio en TV Drenthe
De kabelfrequentie van Radio en TV Drenthe in het Ziggo gebied is niet overal hetzelfde. Voor iedere gemeente kunt u op de website van Ziggo het frequentieoverzicht bekijken van alle radio- en televisiezenders ( overzicht opent in nieuwe site). Voor ontvangstproblemen kunt u contact opnemen met uw kabelprovider.

Satellietfrequenties TV Drenthe
RTV Drenthe krijgt veel telefoontjes van kijkers die problemen hebben met het ontvangen van TV Drenthe via de schotel. Oorzaak hiervan is de aanpassing van de zenderlijsten door CanalDigitaal op 15 januari 2015. Verschillende zenders lijken verdwenen en staan op zwart. Dit kan ook het geval zijn met TV Drenthe.

Bij de meeste HD-satellietontvangers is de nieuwe zenderlijst van CanalDigitaal automatisch geladen of gebeurt dat als de ontvanger wordt aangezet. Bij de andere ontvangers moet de nieuwe zenderlijst via het menu handmatig worden geïnstalleerd. Daarmee moeten eventuele problemen met de ontvangst van zenders opgelost zijn.

Op de site van CanalDigitaal staat meer informatie over de nieuwe zenderlijst (opent in nieuwe site). De organisatie heeft ook een instructievideo gemaakt.


RTV Drenthe en de meeste andere regionale omroepen zijn vrij te ontvangen op de Astra-satelliet. Dat betekent dat u de regionale omroepen ook zonder CanalDigitaal smartcard kunt ontvangen. U kunt RTV Drenthe met de schotel bekijken via de ASTRA 3 satelliet op 23.5 graden Oost.

Voor uitzendingen via ASTRA 23.5 Oost maakt RTV Drenthe gebruik van ASTRA 1D (transponder 208, 11.91450 MHz, Horizontal, 27.5 Msymb/s). Om de Astra 23.5 Oost satelliet te ontvangen naast de Astra 1 (19.3 Oost) kunt u gebruik maken van een zogenaamde DUO LNB, een dubbele kop. RTV Drenthe zendt uit in de MPEG4 norm. Dit betekent dat U een HD ontvanger nodig hebt om ons te kunnen bekijken. Op Astra 23,5 kunt u RTV Drenthe en de andere regionale omroepen zien, samen met een pakket themazenders.

Digitenne
TV Drenthe wordt door Digitenne doorgegeven via de mast in Hoogersmilde, op kanaal 60.

Tele2
Ook provider Tele2 heeft RTV Drenthe opgenomen in het zenderpakket(opent in nieuwe site).

Woont u buiten het ontvangstgebied van RTV Drenthe, dan kunt u via onze app of deze website radio en tv beluisteren en bekijken.