Frequenties

Radio en TV Drenthe zenden in Drenthe uit via de ether, de kabel en satelliet. Maar de frequenties waarop u ons kunt ontvangen zijn niet in alle plaatsen gelijk.

Etherfrequenties Radio Drenthe

Radio Drenthe zendt sinds de herbouw van de zendmast in Hoogersmilde weer uit op de frequenties 90.8 en in Zuidoost Drenthe op 99.3 FM.

Heeft u problemen met de ontvangst? Wij brengen onze technische man Jan in stelling.

Radio Drenthe via internet

U kunt Radio Drenthe op verschillende manieren via internet beluisteren. U kunt de stream direct via onze site openen. Internetradio's van Logitech stemmen automatisch af op de juiste stream als u kiest voor Radio Drenthe. U kunt Radio Drenthe ook beluisteren via een Windows Media Player of een VLC-player. Op sommige internetradio's (bijvoorbeeld die van K├Ânig en Sweex) werkt de stream van Radio Drenthe niet, we hebben contact met de fabrikanten om hier iets aan te doen.

Kabelfrequentie Radio en TV Drenthe

De kabelfrequentie van Radio en TV Drenthe in het Ziggo gebied is niet overal hetzelfde. Voor iedere gemeente kunt u op de website van Ziggo het frequentieoverzicht bekijken van alle radio- en televisiezenders. Voor ontvangstproblemen kunt u contact opnemen met uw kabelprovider.

Satellietfrequenties TV Drenthe

RTV Drenthe en de meeste andere regionale omroepen zijn vrij te ontvangen op de Astra-satelliet. Dat betekent dat u de regionale omroepen ook zonder CanalDigitaal smartcard kunt ontvangen. U kunt RTV Drenthe met de schotel bekijken via de ASTRA 3 satelliet op 23.5 graden Oost.

Voor uitzendingen via ASTRA 23.5 Oost maakt RTV Drenthe gebruik van ASTRA 1D (transponder 208, 11.91450 MHz, Horizontal, 27.5 Msymb/s). Om de Astra 23.5 Oost satelliet te ontvangen naast de Astra 1 (19.3 Oost) kunt u gebruik maken van een zogenaamde DUO LNB, een dubbele kop. RTV Drenthe zendt uit in de MPEG4 norm. Dit betekent dat U een HD ontvanger nodig hebt om ons te kunnen bekijken.
Op Astra 23,5 kunt u RTV Drenthe en de andere regionale omroepen zien, samen met een pakket themazenders. In de kanalenlijst van CanalDigitaal goedgekeurde satellietontvangers krijgen de regionale omroepen voorkeurspositie 70 t/m 79. TV Drenthe staat op 76.

Voor meer informatie, de DUO LNB kop en HD Ontvangers bij de vakhandel en op canaldigitaal.nl

Digitenne

TV Drenthe wordt door Digitenne doorgegeven via de herbouwde mast van in Hoogersmilde, op kanaal 22.

Tele2
Ook provider Tele2 heeft RTV Drenthe opgenomen in het zenderpakket.

Woont u buiten het ontvangstgebied van RTV Drenthe, dan kunt u via onze app of deze website radio en tv beluisteren en bekijken.