Radio en TV Drenthe zenden uit via de ether, de kabel, Dab+, digitenne, satelliet en online via onze app en deze website. De frequenties waarop u ons kunt ontvangen zijn niet in alle plaatsen gelijk. Hieronder een overzicht.

Etherfrequenties Radio Drenthe

Radio Drenthe zendt uit vanaf de zendmast in Hoogersmilde op de frequenties 90.8 FM en in Zuidoost Drenthe op 99.3 FM.

Radio Drenthe via Dab+

Radio Drenthe is in heel Drenthe via DAB+ te ontvangen. De provincies Drenthe, Groningen, Overijssel en Gelderland zijn te ontvangen via: 6B (183.648 mHz). Via DAB+ is er 100% outdoor ontvangst en 80% indoor ontvangst. De uitzendingen via FM zullen naar verwachting nog minstens tot 2023 mogelijk blijven.

Kabelfrequenties Radio en TV Drenthe

RTV Drenthe is in en buiten Drenthe te ontvangen via de kabel. De frequenties vindt u op de website van uw kabelmaatschappij. Voor ontvangstproblemen kunt u contact opnemen met uw kabelprovider.

TV Drenthe op Digitenne

TV Drenthe wordt door Digitenne doorgegeven via de mast van Hoogersmilde, op kanaal 22.

Satellietfrequenties TV Drenthe

RTV Drenthe en de meeste andere regionale omroepen zijn vrij te ontvangen op de Astra-satelliet. Dat betekent dat u de regionale omroepen ook zonder CanalDigitaal smartcard kunt ontvangen. U kunt RTV Drenthe met de schotel bekijken via de ASTRA 3 satelliet op 23.5 graden Oost.

Voor uitzendingen via ASTRA 23.5 Oost maakt RTV Drenthe gebruik van ASTRA 1D (transponder 208, 11.91450 MHz, Horizontal, 27.5 Msymb/s). Om de Astra 23.5 Oost satelliet te ontvangen naast de Astra 1 (19.3 Oost) kunt u gebruik maken van een zogenaamde DUO LNB, een dubbele kop. RTV Drenthe zendt uit in de MPEG4 norm. Dit betekent dat U een HD ontvanger nodig hebt om ons te kunnen bekijken. Op Astra 23,5 kunt u RTV Drenthe en de andere regionale omroepen zien, samen met een pakket themazenders.

Agentschap TelecomZenderkaart ZiggoZenderkaart Tele2Zenderkaart DigitenneZenderkaart CanaalDigitaalZenderkaart Vodafone