Klaver wil onderzoek naar uitlekken Eurochamp-rapport

ASSEN - Het CDA in de Drentse Staten overweegt de Rijksrecherche in te schakelen voor een onderzoek naar het uitlekken van het Eurochamp-rapport.

Klaver eiste een week geleden onderzoek van Gedeputeerde Staten, nadat stukken uit het rapport in de krant waren gepubliceerd. Het CDA vermoedt dat het lek te vinden is in het provinciehuis. Gedeputeerde Tanja Klip vindt dat Klaver in een gesprek met concrete aanwijzingen moet komen. Maar dat is hij niet van plan. Klaver bespreekt maandag met zijn fractie welke actie ondernomen wordt om het lek van het Eurochamp-rapport boven water te krijgen.
De rol van de provincie in het Eurochamp-debacle moet zo snel mogelijk door een enquêtecommissie van de Staten onderzocht worden, ook al zijn er volgens de provincie zelf geen regels overtreden.
GroenLinks-Statenfractievoorzitter Jan Langenkamp pleit voor zo'n enquête, nadat donderdag het veelbesproken Eurochamp-rapport openbaar is geworden. Langenkamp pleitte vorige week, samen met de SP, al voor een onderzoek, toen uitlekte dat het college van GS Europese aanbestedingsregels had omzeild. Na openbaarmaking van het rapport, is GroenLinks in die mening gesterkt. Vrijdag is er tussen alle Statenfractievoorzitters nader overleg over de Eurochamp-affaire.
Provinciale Staten willen op 17 december het Eurochamp-dossier met GS bespreken. Dat hebben de fractievoorzitters vrijdag besloten. In deze Statenvergadering moet het college van GS verantwoording afleggen voor de gang van zaken bij de gehandicaptensportorganisatie, waar fraude is gepleegd. Ook de rol van de provincie in het omzeilen van europese aanbestedingsregels wordt dan besproken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.