Jong Groningen te sterk voor Heerenveen

VOETBAL - De voetballers van Jong FC Groningen hebben maandagavond in de Beloften Eredivisie de uitwedstrijd tegen Jong SC Heerenveen met 4-1 gewonnen.
Bij rust stond de ploeg van trainer Erwin van de Looi al met 2-0 voor. Darryl Lachman opende na ruim twintig minuten de score via een fraai afstandsschot. Twee minuten later tekende Lachman ook voor de 2-0. Na een uur spelen kopte Pepijn Kluin een voorzet van Martijn Meerdink binnen en tien minuten later rondde Dennis Krohne een counter succesvol af. Vijf minuten voor tijd kon Samuel Armenteros de Friese eer redden op Sportpark Skoatterwâld. Jong FC Groningen ging effectief met de kansen om en boekte mede door attent keepen van Gijs Koopmans een verdiende zege.
De voetballers van Jong BV Veendam hebben in de Eerste Divisie A de uitwedstrijd tegen Jong Heracles Almelo met 1-0 gewonnen. Het winnende doelpunt viel in de 92e minuut via een benutte vrije trap van ruim twintig meter door Elwin Kloosterman. De voor dinsdag vastgestelde competitiewedstrijd Jong FC Emmen-Jong ADO Den Haag is afgelast. Het duel wordt nu op 9 februari gespeeld. Aanvang: 18.30 uur.