SC Heerenveen heeft geen moeite met Willem II

EFF83BA19482F769C12575660039ECF0_WPicture1_1.jpg
EFF83BA19482F769C12575660039ECF0_WPicture1_1.jpg
VOETBAL - SC Heerenveen had zaterdag geen enkele moeite met een onthutsend zwak Willem II. De Friezen wonnen simpel met 3-1.
Paulo Henrique en Kristian Bak Nielsen zorgden al voor een ruime marge bij rust, waarna Roy Beerens tien minuten 3-0 maakte. Daarna deed Willem II nog iets terug, maar het was niet meer daneen eretreffer voor de ploeg van de nieuwe coach Alfons Groenendijk.
Opvallend bij Heerenveen was de basisplaats voor Henrique. Een week eerder zat de Braziliaan niet eens bij de selectie voor het uitduel van de Friezen met NEC, nu mocht hij, na een prima optreden met Jong Heerenveen op maandagavond, vanaf de eerste minuut spelen. Gerald Sibon zat daardoor op de bank. Die omzetting pakte perfect uit voor de thuisclub. Binnen een kwartier was het namelijk Henrique die met het hoofd voor 1-0 zorgde. Daarna was rechtsback Michel Breuer nog twee keer gevaarlijk van afstand.
Willem II, met Groenendijk als vervanger van de teruggetreden Andries Jonker voor het eerst als hoofdcoach op de bank, zette daar bitter weinig tegenover. De Tilburgers, in 2009 nog zonder zege, kwamen niet verder dan een vrije trap van Said Boutahar recht in de handen van Brian Vandenbussche. Aan de overzijde gebeurde er meer. Henrique had een prachtige omhaal in huis, maar Maikel Aerts redde, net als bij een uithaal van Viktor Elm. Vlak voor rust was Aerts echter kansloos bij een kopbal van Bak Nielsen (foto).
De tweede helft was amper begonnen of het stond al bijna 3-0. Beerens dolde zijn tegenstander, sneed naar binnen en passeerde in de korte hoek Aerts. Pech voor de aanvaller was dat de paal zijn inzet keerde. Kort daarop schoot Beerens na een counter recht op de doelman. Grootste kans op de 3-0 was voor Elm. Willem II stond achterin voor de zoveelste keer te slapen en de Zweed had de hoek voor het uitzoeken. Aerts redde echter katachtig. Vlak voor tijd kwam de derde treffer er toch, via Beerens. Kort daarop profiteerde Mohamed
Messoudi nog wel van een onoplettendheid in de Friese defensie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.