Spanning stijgt voor Hooiveld en Southampton

Jos Hooiveld (archieffoto)
Jos Hooiveld (archieffoto)
VOETBAL - Southampton, de ploeg van Jos Hooiveld uit Zeijen, is nog steeds niet zeker van promotie naar de hoogste Engelse afdeling: de Premier League. De ploeg van de Drentse verdediger ging afgelopen zaterdag met 2-1 onderuit bij Middlesbrough en zag concurrent West Ham United maandagavond winnen van Leicester City. Hierdoor staat Southampton nog maar twee punten voor op West Ham en dat met nog één speelronde voor de boeg.
Mocht het team van Hooiveld, die dit seizoen al zes keer scoorde voor 'the Saints', aanstaande zaterdag thuis winnen van Coventry City dan is promotie een feit. Bij een gelijkspel of verlies is Southampton afhankelijk van het resultaat van West Ham United dat ook thuis speelt (tegen Hull City).

Het cruciale duel van Hooiveld begint aanstaande zaterdag om 16.00 uur.

Overigens is Reading, als kampioen van de Championship, inmiddels al gepromoveerd naar de Premier League. In Engeland promoveren twee ploegen rechtstreeks naar het hoogste niveau.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.