Fc Emmen verliest wedstrijd en Erik van der Ven

VOETBAL - Fc Emmen heeft het oefenduel tegen ADO Den Haag met 4-2 verloren.
De ploeg van trainer Harry Sinkgraven stond bij rust al op een grote achterstand en kon die opgelopen achterstand in de tweede helft niet meer goedmaken.
Fc Emmen speelde in de eerste helft futloos, ongeinspireerd en maakte veel fouten. Zonder groots voetbal kon de eredivisionist al voor rust een 0-3 voorsprong nemen door doelpunten van Bulykin, Kubik en Verhoek. Na de rust kwam Emmen beter in het spel en kwam de ploeg terug tot 2-3 door een afstandschot van Eldridge Rojer en een strafschop van Ruud ter Heide. Den Haag-speler Lex Imers bepaalde kort voor het einde de eindstand op 2-4.
Behalve de nederlaag tegen ADO Den Haag moest Fc Emmen nog een forse tegenvaller incasseren.
Middenvelder Erik van der Ven komt dit seizoen niet meer in actie. De 26-jarige van der Ven raakte het afgelopen weekend geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen de beloften van PSV. Een kijkoperatie in het Scheperziekenhuis in Emmen wees uit dat de voorste kruisband van zijn linker knie is afgescheurd en ook zijn meniscus is kapot. Het herstel zal naar verwachting zes tot negen maanden duren.