DOS'46 wint inhaalduel van TOP

KORFBAL - DOS'46 heeft het inhaalduel tegen TOP uit Sassenheim met 28-23 gewonnen. Het was de tweede competitiezege voor de ploeg uit Nijeveen.
Net als in de vorige wedstrijden speelde de ploeg van trainer Daniel Hulzebosch in de eerste helft erg wisselvallig. Na een goed begin viel de ploeg ver terug en maakte het veel afspeelfouten. Bovendien was het schotpercentage opnieuw ondermaats. Omdat ook de tegenstander niet groots speelde stond het bij rust gelijk, 12-12. In de tweede helft was het veldspel bij DOS'46 beter verzorgd en nam de ploeg al snel afstand van de tegenstander uit Sassenheim. Met name door treffers van Casper Boom, Sjors Keij en Sabrina Bijvank liep het verschil op tot zes doelpunten. Daarna kwam de voorsprong niet meer in gevaar en won DOS'46 vrij gemakkelijk de wedstrijd. Topscorers waren Casper Boom met acht doelpunten en André Kuipers met zeven treffers. Sabrina Bijvank scoorde vijf keer.
Door deze overwinning staat DOS'46 nu op de zesde plaats met vier punten uit vijf wedstrijden. Koploper is de regerend landskampioen, Koog Zaandijk, met 8 punten. De Noord-Hollanders zijn komende zaterdag de tegenstander van DOS'46 in Nijeveen. De wedstrijd begint om acht uur.