Plastinum dinsdag mogelijk failliet

b76970f9851cfd46c125780d004d7b17_wpicture1_1.jpg
b76970f9851cfd46c125780d004d7b17_wpicture1_1.jpg
EMMEN - De rechtbank van Amsterdam spreekt dinsdag naar verwachting het faillissement uit over het bedrijf Plastinum in Emmen. FNV Bondgenoten heeft in december het faillissement aangevraagd.
Plastinum heeft maandag bij diezelde rechtbank uitstel van betaling aangevraagd en er zou een saneringsplan zijn opgesteld.
Het personeel heeft nu al twee maanden geen salaris gekregen. Alleen onder de voorwaarde dat alsnog het geld zou worden uitbetaald was FNV Bondgenoten bereidt de aanvraag in te trekken. Volgens bestuurder René Kouwenhoven heeft het bedrijf echter niets van zich laten horen. Hij zegt daarover zeer verbaasd te zijn. 'Ze doen alsof ze druk zijn met het vinden van een financier, maar je hoort of ziet helemaal niks.' Ook de werknemers hebben de afgelopen weken geen contact meer met de directie gehad.
De bijna 40 werknemers zitten sinds half november thuis. De fabriek werd gesloten, nadat energiebedrijf NUON stopte met de levering van stroom vanwege betalingsachterstanden. Plastinum verwerkte kunststof uit afval tot een nieuw soort plastic. Plastinum begon in 2006 met een proefinstallatie in Emmen. Bijna een jaar geleden gaf de NOM miljoenen euro's voor het verhogen van de productie. Volgens FNV Bondgenoten heeft ook de NOM niet op de faillissementsaanvraag gereageerd. De directie van Plastinum was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.