Stichting Cascaderun is Hoogevener van het jaar 2010

Burgemeester Margreeth de Boer over schoolprestaties.mp3
HOOGEVEEN - De Stichting Hoogeveense Cascaderun is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hoogeveen verkozen tot Hoogevener van het jaar 2010.
De jury is erg te spreken over de opzet van het hardloopevenement.
Elk jaar in april kunnen hardlopers in Hoogeveen terecht voor een wedstrijd over vijf of tien Engelse mijlen, dwars door het centrum. Bij de uitreiking werd nog even stil gestaan bij het overlijden van Jan Kollen, de eerste voorzitter van het stichtingsbestuur Cascaderun. Hij was één van de initiatiefnemers en overleed een maand voor de allereerste Cascaderun.
In de nieuwjaarstoespraak die dezelfde maandagmiddag werd voorgelezen vestigde burgemeester Margreeth de Boer de aandacht op schoolprestaties van Hoogeveense scholieren. Volgens haar presteren de leerlingen voldoende, maar zijn de Hoogeveners te makkelijk. Ze zouden al snel tevreden zijn met een zesje, terwijl er volgens De Boer meer mogelijk is. De burgemeester hoopt dat er een kleine verandering kan komen, waardoor Hoogeveen een hoger percentage hoger opgeleiden binnen de gemeente krijgt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.