Vakbond boos op Dierenpark Emmen vanwege ontslagen

EMMEN - Vakbond FNV Bondgenoten is boos op de directie van het Dierenpark Emmen over de ontslagprocedures. Door een reorganisatie is een deel van de vaste krachten ontslagen.
Die plekken worden nu ingevuld door goedkope krachten met weinig ervaring, aldus de FNV.
De vakbond is boos, omdat er wel werk is maar het Dierenpark nu goedkope arbeidskrachten inzet ten koste van de vaste medewerkers die er waren, zegt Harry Vellenga van de FNV. Volgens de FNV hoort deze aanpak niet bij de afspraken in het reorganisatieplan van december. Daarin zijn geen afspraken gemaakt over ontslagen.
De vakbond heeft inmiddels het UWV ingeschakeld om ontslagvergunningen niet te verlenen. De OR van het Dierenpark en de directie zijn op dit moment met elkaar in gesprek om over de situatie te praten.
Volgens directeur Frankwink van Beers volgt het Dierenpark Emmen de regels als het gaat om ontslagprocedures voor het personeel. Het bedrijf hanteert het afspiegelingsprincipe en de ontslagen vallen op een eerlijke manier. Van Beers zegt dat er keuzes gemaakt moeten worden en dat het Dierenpark de juiste stappen heeft genomen.
(Foto Jan de Vin)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.