Onbegrip bij GroenLinks in Drenthe over politiemissie Kunduz

ASSEN - Boosheid, onbegrip en twijfel of ze lid blijven. Dat gevoel overheerst bij GroenLinksers in Drenthe, nu de Kamerfractie toch ja heeft gezegd tegen de politietrainingsmissie naar Afghanistan.
Oud-fractievoorzitter Rolien van de Belt uit Hoogeveen heeft meteen bedankt als lid van GroenLinks.
Gerard Fidom, fractievoorzitter van GroenLinks in Hoogeveen, geeft aan dat hij zich niet meer herkent in zijn eigen partij. GroenLinks-voorzitter van Drenthe Henk Nijmeijer geeft zijn lidmaatschap niet op, maar noemt deze keuze wel 'een grote kater'. Hij is bang dat veel leden door de goedkeuring voor de politiemissie hun lidmaatschap op gaan zeggen.
De Asser fractievoorzitter Laura Punt (foto), die ook lid is van het Drents campagneteam, vreest het ergste voor GroenLinks met de Provinciale Statenverkiezingen. Ze geeft aan dat er ongetwijfeld lidmaatschappen ingetrokken gaan worden. De huidige Statenfractievoorzitter Jan Langenkamp beraadt zich nog op zijn toekomst bij GroenLinks, na de volgens hem onbegrijpelijke beslissing van de Kamerfractie.
Volgende week zaterdag is er een congres van GroenLinks, waar veel Drentse leden hun beslissing van laten afhangen of ze lid blijven van de partij of toch bedanken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.