Seizoen voorbij voor Andringa

VOLLEYBAL - Volleybalinternational Robbert Andringa uit Assen komt dit seizoen niet meer in actie.
De speler van Lycurgus brak zaterdag in de eredivisiewedstrijd tegen Orion zijn been, nadat hij ongelukkig terecht kwam. Andringa werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en de wedstrijd werd gestaakt bij een 1-1 stand.
International Andringa probeerde in een uiterste poging een blok te zetten op de aanval van Niels Koomen. Bij het neerkomen stapte hij op de voet van teammaat Ernst Zijlstra, waarna de jonge international kermend van de pijn bleef liggen. De ernst van zijn blessure was direct duidelijk toen bleek dat zijn onderbeen helemaal scheef stond en het bot eruit stak. Met een ambulance werd Andringa afgevoerd naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat zijn kuit- en scheenbeen waren gebroken. Het medisch rapport spreekt van een 'mooie' breuk van het kuitbeen en tegen het scheenbeen is een ijzeren plaat gezet. De verwachting is dat Andringa tegen het eind van de week het ziekenhuis mag verlaten.
Het voorval greep de spelers van beide teams erg aan en het was duidelijk de meesten niet meer verder konden. De coaches Ronald Zoodsma en Joel Banks waren het daar roerend over eens. "Ik hoorde zelf direct een 'krak' toen Robbert neerkwam en zag zijn onderbeen helemaal scheef staan. Het was direct duidelijk dat het ernstig was. De spelers waren er helemaal stuk van. Die waren echt niet meer in staat verder te spelen. Toen ik met Banks overlegde bleek dat het incident zijn spelers ook te veel aangreep. Gelukkig had de scheidsrechter begrip voor de situatie en zijn we gestopt. De punten zijn op zo'n moment helemaal niet belangrijk meer. Onze eerste zorg gaat nu uit naar Robbert en dat hij zo snel mogelijk weer volledig hersteld", aldus de aangeslagen Lycurgus-coach.
Voor scheidsrechter Reichardt was er geen twijfel toen beide coaches zich bij hem melden met de mededeling niet verder te kunnen spelen: "Dit is vooral een menselijk drama en je doet niemand er een plezier mee om verder te spelen. Daarom is het logisch om te stoppen. De regels bieden die mogelijkheid ook aan de scheidsrechter. De NeVoBo zal nu beslissen wat er gebeurd met deze wedstrijd. Of bij de derde set doorspelen of misschien wel helemaal opnieuw beginnen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.