Iwema neigt naar ander team dan Molenaar

MOTORSPORT - Jasper Iwema, de 125 cc coureur uit Hooghalen, ziet de kansen dat hij komend seizoen gaat racen voor het Molenaar Racing Team per dag slinken.
Zondagmiddag zei hij in Radio Drenthe Sport nog altijd niet het gewenste bedrag van 350 duizend euro bij elkaar te hebben.
Sinds vorige week maandag zijn er grote financiele zorgen bij het Molenaar-racing-team. Er is een gapend gat van 350.000 euro ontstaan in de begroting. Het team gaf zichzelf tot afgelopen vrijdag om dat gat te dichten. Maar uiteindelijk werd de beslissing over het voortbestaan van het raceteam over het weekend heen getild.
Maandag werd opnieuw gesproken over de mogelijkheden. Teambaas Arie Molenaar heeft opnieuw om uitstel gevraagd. Maar Jasper Iwema en zijn manager Jan Abbink willen niet langer wachten. Na een kritische analyse van de kosten blijkt dat er nu nog 35.000 tot 50.000 euro nodig is om Iwema komend seizoen te laten racen. Of dat bij het Molenaar Racing team is of bij een ander team is nog onduidelijk.
Mocht Molenaar de stekker eruit trekken dan gaat de teamgenoot van Iwema, Louis Salom waarschijnlijk verder als éénmansteam samen met hoofdsponsor Roelof Waninge uit Dwingeloo. Maandagavond zit Waninge weer om tafel met teammanager Molenaar om de opties te bespreken.
Iwema heeft zijn deel van het geld wat hij moest inbrengen bij het Molenaar racing team voldaan. Maar hij heeft geen eigen motor tot zijn beschikking. Molenaar zou zijn Aprilla beschikbaar kunnen stellen of verkopen als Iwema besluit voor een ander team uit te komen.
"We zijn nog altijd hard aan het werk om het geld binnen te krijgen, maar we kijken wel verder. Als de 350.000 euro niet op tafel komt voor Team Molenaar, dan richten we onze blik op een ander (buitenlands team). De kans dat ik voor Molenaar ga rijden wordt per dag kleiner. 3,5 ton bij elkaar krijgen is vrijwel onmogelijk. Maar ook aan een buitenlands avontuur hang een prijskaartje, maar dat bedrag is niet zo hoog. Het is afwachten. Ik ben nog altijd wel positief, maar ik heb het nu niet meer in eigen hand. Ik ben afhankelijk van anderen", aldus Jasper Iwema.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.