Kans voor Nederlandse werklozen bij Duitse windmolenbouwer

TER APEL - Er komen op korte termijn 300 banen beschikbaar bij windmolenbouwer Enercon in het Duitse Haren, vlak over de grens bij Ter Apel.
Volgens uitkeringsinstantie UWV biedt dit een goede kans voor werkloze inwoners in de grensstreek.
Eures, het onderdeel van UWV dat zich bezig houdt met werk over de grens, begint 14 februari met de eerste cursus van zes weken om de Nederlanders klaar te stomen voor fabriceren van de wieken van de windmolens, als onderdeel van het project "Ik doe mee in Oost-Groningen". Daarna kunnen de mensen volgens Tjerk Mulder van het UWV aan de slag bij windmolenbouwer. "We kunnen op dit moment 200 mensen met een uitloop naar 300 plaatsen het komende jaar."
Volgens Mulder liggen er in Duitsland veel kansen op een goede baan. "De werkgelegenheid in Duitsland is enorm toegenomen en Duitsers willen niet ver reizen naar hun werkplek. In Nederland hebben we in de grensstreek voldoende mensen, die ook mobiel zijn." Het UWV verwacht dat er dit jaar ook nog veel banen gaan ontstaan in de beveiligingsbranche in Duitsland. Eures bekijkt of ook daarvoor een project kan worden gestart.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.