Molenaar: "Het ziet er niet goed uit"

4bd5a95bf6df7b12c1257831004b7fb9_wpicture1_1.jpg
4bd5a95bf6df7b12c1257831004b7fb9_wpicture1_1.jpg
MOTORSPORT - Arie Molenaar neemt uiterlijk woensdagochtend een definitief besluit over het voortbestaan van zijn grand-prixmotorraceteam.
De eigenaar van het enige Nederlandse team in het wereldkampioenschap wegrace heeft dinsdag nog een gesprek met een mogelijke financier en wil daarna de knoop doorhakken. "Het is de laatste strohalm", zei hij dinsdag.
De motorhandelaar uit IJsselstein maakte vorige week al bekend dat hij wilde stoppen met het team, dat dit jaar met Jasper Iwema uit Hooghalen en de Spanjaard Luis Salom in de 125cc zou uitkomen. Door afhaken van sponsors keek Molenaar tegen een tekort van 350.000 euro op een begroting van 1,2 miljoen euro aan. Het TT Circuit in Assen haalde Molenaar over zijn besluit uit te stellen, in de hoop dat nieuwe sponsors zouden opstaan. "Het ziet er niet goed uit", liet hij dinsdagavond weten. "Maar we blijven vechten tot het bittere eind. Op dit moment kan ik gewoon niets zeggen omdat er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn. Daarom willen we eigenlijk ook geen deadline stellen", aldus Arie Molenaar.
Toch lijkt de kans groot dat binnenkort de stekker uit het eens zo roemruchte Molenaar Racing Team zal worden getrokken. En wat gebeurt er dan met Jasper Iwema? Die lijkt zijn pijlen inmiddels gericht te hebben op een buitenlands team.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.