Schulte: 'NK is meetmoment, meer niet'

ATLETIEK - "Het jaar van de waarheid.
" Zo beschouwt atlete Annemarie Schulte het jaar 2011, dat voor haar komend weekend officieel gaat beginnen met het Nederlands Kampioenschap Indoor in Apeldoorn. "Ja, officieel gaat het seizoen nu echt van start, maar ik richt me puur op het buitenseizoen. Ik heb tot nu toe alleen nog maar getraind en voel me weer sterk na een mindere periode van zo'n anderhalf jaar. Ik ben benieuwd waar ik sta ten opzichte van mijn concurrentie, maar om eerlijk te zijn - en dat klinkt misschien gek voor een NK - maar heel belangrijk is dat kampioenschap niet voor mij."
De lach is weer te horen wanneer je Schulte spreekt. Sinds haar achillespeesblessure (die ze scheurde) in juli 2009 is de atlete van De Sperwers nog niet meer op haar gewenste niveau terug gekomen. "2010 was een revalidatie- en overgangsjaar. Ik ben van de 400 meter naar de 800 meter overgestapt en heb me nog niet echt kunnen meten en al helemaal geen toptijden kunnen lopen. Maar door mijn andere trainingsaanpak (ze trainde veel op duur door onder meer een aantal crosswedstrijden mee te pikken en ook op kracht) in de winter voel ik me sterk. De achillespeesblessure is verleden tijd en alhoewel ik niet weet of dat been ooit weer de oude wordt, kan ik nu wel zeggen dat 'ie' op 98% zit", aldus Schulte.
"In juli ligt mijn piek. Dan is het NK-outdoor en dan wil ik er staan. Dit seizoen wil ik richting de 2.05 en het liefst stabiel. Mijn p.r. ligt nu nog op 2.08, maar die tijd liep ik tijdens een trainingswedstrijdje in 2008. Ik word bij De Sperwerrs nog altijd getraind door Grietus Naber, maar ik ben ook veelvuldig op Papendal te vinden, waar de nationale selectie traint. Nee, ik behoor niet tot de nationale A- of B-selectie. Maar ze houden me erbij omdat ze waarschijnlijk toch wel veel potentie zien in mijn kwaliteiten op de 800 meter."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.