Rentree Ruud ter Heide bij FC Emmen

VOETBAL - Als alle signalen van de donderdagtraining kloppen, dan maakt Ruud ter Heide vrijdagavond in de thuiswedstrijd van FC Emmen tegen FC Volendam zijn rentree in de basis.
De spits kreeg in de donderdagtraining zijn oude, vertrouwde stekkie in de spits in het team met de oranje hesjes, het team waarin ook Eldridge Rojer - de afgelopen elf duels de vervanger van Ter Heide, speelde. Rojer werd geposteerd als linkerspits.
"Ja, afgaande op de training lijkt het erop dat ik ga spelen. Maar officieel is het nog niet. De trainer heeft de opstelling nog niet bekend gemaakt. Of ik teleurgesteld ben als ik weer op de bank moet beginnen? Ja, maar dat ben ik eigenlijk elke wedstrijd, ook al begrijp ik de keuze van de trainer de laatste weken. Het team draaide goed en pakte veel punten", aldus Ter Heide die begin november onwel werd in de auto op weg naar huis na een training. "Dat heeft er flink ingehakt, maar inmiddels staat daar een dikke streep onder. De blik is nu weer gericht op de toekomst."
En die toekomst kan - zeker als naar de korte termijn wordt gekeken - een hele leuke worden. Helemaal als er de komende zeven dagen sportief succes wordt behaald door FC Emmen. "We staan voor een cruciale week, met drie wedstrijden in zeven dagen. Na de twee opeenvolgende nederlagen zijn we weer uit het linkerrijtje gevallen en nu is het kwestie van aanhaken of afhaken. Volendam is in die serie van drie de eerste opponent. Een pittige tegenstander, dat klopt, maar ik denk dat het team heeft bewezen juist tegen goede ploegen heel goed uit de voeten te kunnen. Bovendien denk ik dat Volendam inmiddels ook ons een pittige tegenstander vindt."
Bij FC Emmen keert naar alle waarschijnlijkheid, naast Ruud ter Heide, ook Angelo Zimmerman weer terug in de basis. Hij lijkt weer voldoende hersteld van zijn enkelblessure. Middenvelder Kay Velda ontbrak donderdag wegens griep. Zijn vervanger lijkt Qays Chayesteh te zijn.
Het duel FC Emmen - FC Volendam begint om 20.00 uur en is live te volgen via Radio Drenthe.
Ook kunt u live op de hoogte blijven via twitter: www.twitter.com/drenthesport

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.