Egyptenaren in Drenthe verbijsterd

RODEN - De kleine Egyptische gemeenschap in Drenthe heeft gemengd gereageerd op de situatie in Egypte.
Egyptenaar Adel Baioumy van restaurant Alexandrië in Roden was verbijsterd na de toespraak van Mubarak. Marsil Farag uit Nijeveen maakt zich vooral zorgen om haar familie en vind dat de zittende president niet op deze manier weg moet.
Adel Baioumy had vooraf nog goede hoop dat Mubarak het veld zou ruimen en de rust in zijn vaderland terug zou keren. Daarmee zou ook het leven van zijn vader en zus in Alexandrië weer in rustiger vaarwater komen. Toen bleek dat Mubarak tot de verkiezingen in september wil aanblijven, belde hij zijn broer die momenteel met vakantie in Egypte is. Ook die verwacht voor vrijdag een volksopstand waaraan zeker acht miljoen mensen zullen deelnemen.
De in Egypte geboren Marsil Farag uit Nijeveen, vindt dat Mubarak het niet verdient om weggestuurd te worden, maar ze hoopt wel dat er een democratie komt in haar thuisland. "Hij heeft ook veel goede dingen gedaan voor het land, dus hij moet niet op deze manier weg." Farag is blij voor het land, maar ook bezorgd: "Mijn ouders zijn daar en mijn broer heeft drie winkels"in Alexandrië, maar het gaat nog wel goed, de winkel is nog gewoon open."
foto 1: Mubarak
foto 2: Marsil Farag

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.