Crisis treft KLM Flight Academy hard

EELDE - Het gaat niet goed met de KLM Flight Academy in Eelde. De vliegschool stevent dit jaar af op een verlies van anderhalf tot twee miljoen euro.
Het is voor het eerst in jaren dat de Flight Academy in de rode cijfers terecht komt. Door de economische crisis van de afgelopen twee jaar heeft de vliegschool veel minder studenten aangenomen. In 2008 had de school nog 180 studenten, in de crisisjaren daarop daalde dat aantal naar zestig per jaar. Ook nemen vliegmaatschappijen minder afgestudeerde studenten aan.
Zo loopt de wachtlijst bij de KLM dit jaar op tot 350 afgestudeerde piloten. En heeft Lufthansa zo'n negentig afgestudeerde piloten op de wachlijst staan. Toch neemt de vliegschool in Eelde dit jaar weer zestig studenten aan, om de kwaliteit van de opleiding te behouden. En in maart en april kunnen er weer een paar studenten aan het werk bij de KLM.
Directeur Gerrit Assink van de KLM Flight Academy hoopt dat de komende tijd de luchtvaartsector weer aantrekt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.