Zwembad Aqualaren moet mogelijk deuren sluiten

ZUIDLAREN - Zwembad Aqualaren in Zuidlaren sluit op 1 januari 2013 de deuren ténzij zich nog een ondernemer meldt die het bad wil overnemen.
Die onheilstijding kreeg het bestuur deze week van wethouder Martin Kremers van de gemeente Tynaarlo.
Alles stond in de steigers om deze zomer het bad ingrijpend te renoveren. De mededeling dat alles nu voorbij lijkt, kwam bij bestuursvoorzitter Grietje Oosting hard aan. Inmiddels heeft het zwembadbestuur in een brandbrief aan de raadsfracties aangegeven 'verbijsterd en overdonderd' te zijn. Wethouder Kremers laat weten dat het gaat om een 'denkrichting' en dat de gemeenteraad het laatste woord heeft.
Raadsfracties in Tynaarlo reageren verdeeld op de verkoop van zwembad Aqualeren in Zuidlaren. De VVD vindt sluiting van het bad bespreekbaar, maar wil wel eerst op zoek naar alternatieve bezuinigingsmogelijkheden. De PvdA en het CDA denken dat het College juist op deze manier zoekt naar mogelijkheden om het bad open te houden. GroenLinks wijst er op dat forse financiële maatregelen onontkoombaar zijn. D66 vindt een zwembad een basisbehoefte, maar de partij vreest dat er geen koper gevonden zal worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.