Hut en De Vries beste Drenten tijdens 17e Marathon Cup

MARATHONSCHAATSEN - Schaatser Jan Maarten Heideman heeft zaterdagavond de zeventiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. Hij won de race over 125 ronden.
De 37-jarige fysiotherapeut was in de eindsprint de snelste van een kopgroep van zes man. Mart Bruggink werd tweede, voor Douwe de Vries. Willem Hut uit Norg (foto) werd vijfde. Karlo Timmerman eindigde anoniem in het peloton, maar werd wel officieus winnaar van het klassement. Ingmar Berga uit Hoogeveen staat in het klassement op een derde plaats.
Bij de dames won Carla Zielman uit het Friese Rottum. De 26-jarige lerares was de snelste in de massasprint. Mariska Huisman werd tweede, voor Foske Tamar van der Wal. Elma de Vries uit Meppel werd vijfde en Andrea Sikkema uit Nooitgedacht finishte nog net binnen de top tien. ze werd tiende.
Zielman, die haar tiende seizoenzege behaald, heeft op de ranglijst 42 punten voorsprong op Huisman en is daardoor officieus winnares van de Marathon Cup. Andrea Sikkema is de tussenstand de beste Drentse. Zij is terug te vinden op plaats zes.
De finale van de Marathon Cup is volgende week zaterdag in Heerenveen.