Schuren volkstuintjes Meppel moeten verdwijnen

MEPPEL - Schuurtjes en kassen in volkstuintjes bij het spoor aan de Blankensteinweg in Meppel moeten verdwijnen. Volgens de gemeente passen deze bouwwerken niet in het nieuwe bestemmingsplan.
De leden van de Volkstuindersvereniging Meppel leggen zich daar niet bij neer, en pleiten voor behoud van hun schuurtjes en kassen. Henk Trompetter heeft al jaren een volkstuintje met een te hoog schuurtje. "Mijn gereedschap staat hier en ik heb die ruimte gewoon nodig. Ik ben boven de zestig en dan kruip je niet meer in een kistje, wat de gemeente wil hebben. Zolang het nodig is blijven we vechten."
Voorzitter Henk Drost van de Volkstuinders Vereniging in Meppel: "Als de kas hier niet mag staan, dan is het voorbij, dan ga ik naar naburige gemeenten, dan blijf ik hier echt niet."
Volgens wethouder Ton Dohle is er nog een discussie gaande over de kassen en schuren bij de volkstuintjes. "Wat we nu hebben is een voorontwerp-bestemmingsplan en dat wil zeggen dat we de mensen uitnodigen om te zeggen wat ze er van vinden. Maar dat wat er nu staat is niet allemaal legaal. We moeten nu kijken wat de voorontwerpfase oplevert en wat voor oplossingen het biedt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.