OPD, Solidara, SGP en 50PLUS niet in de Staten

ASSEN - Vier partijen hebben de kiesdrempel niet gehaald in Drenthe. OPD, Solidara, SGP en 50PLUS kregen te weinig stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezing om een zetel te bemachtigen.
Lijsttrekker Charles de Haas van de OPD hoopte op een zetel. "Ik denk dat veel mensen vooral op de landelijke politiek hebben gelet. Ik had gedacht dat we een kans maakte omdat er maar één regionale partij was, maar de stemmer heeft anders beslist."
Lijsttrekker Harry Siepel denkt dat zijn partij 50PLUS zo'n 200 stemmen tekort is gekomen om een restzetel te bemachtigen in de Staten van Drenthe. "We zijn pas in januari begonnen, dus ik vind het knap dat we zoveel stemmen gehaald hebben. Maar de druiven zijn zuur."
"Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar we hebben niet de bekendheid van OPD of een landelijke campagne als 50PLUS", aldus lijsttrekker Harry Haddering van Solidara. "Ik denk toch dat we aan een behoefte voldoen. Mensen met een handicap voelen zich door ons aangesproken. De Drenten moeten even aan ons wennen. De komende vier jaar gaan we daar verder aan werken."
Ondanks dat zijn partij geen zetel heeft gewonnen is SGP-lijsttrekker Willem van Hartskamp tevreden. Volgens hem stemden ruim 1100 honderd mensen op zijn partij. In 2007 waren dat er nog ruim zeshonderd. "Over vier jaar halen we wel een zetel", aldus Van Hartskamp.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.