GroenLinks en ChristenUnie nu beide op 2 zetels

ASSEN - GroenLinks heeft bij de Provinciale Statenverkiezingen in Drenthe twee zetels gehaald. Dat is hetzelfde aantal als vier jaar geleden.
GroenLinks-lijsttrekker Gabrielle van Dinteren is opgelucht: "We hebben in de peilingen ook op 1 zetel gestaan, dus hier ben ik blij mee. De Drenten waarderen kennelijk onze lijn." Volgens Van Dinteren kan het een voordeel zijn als PvdA en VVD samen een coalitie vormen. "In Zeeland heb ik ook gezien dat een college met een kleine meerderheid, vaak goed kan luisteren naar de oppositie."
Lijsttrekker Tjisse Stelpstra van de ChristenUnie is teleurgesteld dat zijn partij zakt van 3 naar 2 zetels. Wel wijst Stelpstra op de hoge opkomst: "Dat is winst voor de democratie." De ChristenUnie en de PvdA zijn de college-partijen die zetels hebben verloren. "De samenwerking binnen het college is wel goed geweest en we zijn een partij die verantwoordelijkheid wil nemen, we moeten maar zien hoe het gaat", aldus Stelpstra.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.