Nieuwe impuls jeugdopleiding FC Emmen

VOETBAL - De plannen lagen er al een tijdje, maar gisteravond werd de daad ook bij het woord gevoegd. De A- en B-jeugd komen weer terug bij FC Emmen.
Niet onder de noemer 'FC Emmen' en ook is het niet zo dat de samenwerking met sportclub Heerenveen van de baan is. Maar de jeugd gaat spelen onder de vlag van de vv Emmen, de amateurclub. In eerste instantie - en dat betekent vanaf komend seizoen - ligt de nadruk op de B-jeugd. Een seizoen later zal ook de A-jeugd in Emmen een kwalitetsinjectie krijgen.
In die teams is er ruimte voor spelers die het - om welke reden dan ook - net óf nog niet redden bij het samenwerkingsverband Emmen/Heerenveen. Voor die spelers is spelen in Emmen dan een uitstekend alternatief. Bovendien worden ze dan niet uit het oog verloren en krijgen laatbloeiers alsnog de kans. Ook kunnen die spelers vanaf komend seizoen profiteren van de samenwerking met het Carmel College, waardoor studie en voetbal optimaal op elkaar worden afgestemd.
De coördinator van de Regionale Jeugdopleiding sc Heerenveen/FC Emmen (locatie FC Emmen), zoals het voluit heet, zal vrijwel zeker Nico Haak worden. Haak is nu al fulltime in dienst bij FC Emmen als jeugdcoördinator en trainer van de D-jeugd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.