Rojer groot vraagteken bij FC Emmen

VOETBAL - Het is niet zeker of FC Emmen trainer René Hake vanavond in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard kan beschikken over de pijlsnelle flankspeler Eldridge Rojer.
Rojer trainde donderdag niet mee omdat hij nog teveel hinder ondervindt van een hamstringblessure die hij opliep in de uitwedstrijd bij RBC in Roosendaal. Vorige week - in de thuiswedstrijd tegen Veendam - viel hij uit met dezelfde kwetsuur en het is de vraag of hij fit genoeg is om te kunnen beginnen in het belangrijke duel tegen Fortuna Sittard. "Belangrijk is het duel zeker. De titel 'dood of de gladiolen' is wat zwaar, maar om deelname aan de play-offs volledig in eigen handen te houden is winst inderdaad noodzakelijk", aldus Hake.
Voor de duidelijkheid: Zoals het nu lijkt moet Emmen of achste worden in de reguliere stand of de laatste periode winnen om play-off voetbal te halen. Op dit moment is het verschil met de nummer 8 van de Jupiler League, FC Eindhoven, vier punten en in de strijd om de vierde periode staat Emmen op de vijfde plaats, drie punten achter RKC.
FC Emmen moet het in ieder geval zeker stellen zonder Kay Velda (door de club geschorst), Bart de Groot (geschorst na zijn rode kaart tegen Veendam) en Erik van der Ven (geblesseerd). Naar alle waarschijnlijkheid zal Jeffrey de Visscher de plaats gaan innemen van Rojer als hij niet fit genoeg blijkt en zal Sander Fischer weer centraal achterin geposteerd worden als vervanger van Bart de Groot.
Fortuna Sittard maakt de laatste weken wat rare sprongen. Logisch ook voor een kat in het nauw, want de ploeg uit het diepe zuiden zit nog altijd zwaar in de gevarenzone. De formatie van Dusseldorp wisselt goede en slechte resultaten met elkaar af, maar is in de winterstop aardig versterkt. Hake: "Ze hebben een aantal spelers gehaald en je kan zien dat dat een kwaliteitsinjectie is geweest. Vooral voorin hebben ze aardige spelers gehaald en natuurlijk is er met de komst van Fernando Ricksen iemand met ervaring aan de groep toegevoegd."
Het duel tussen Emmen en Fortuna Sittard begint om 20.00 uur en is live te volgen op Radio Drenthe. En ook op twitter kunt u alles volgen. www.twitter.com/drenthesport

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.