Drentse MKB-ers naar China

c0ac3d41f188b278c125785a002e8c98_wpicture1_1.jpg
c0ac3d41f188b278c125785a002e8c98_wpicture1_1.jpg
ASSEN - Tien Drentse en Groningse ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf gaan van 13 tot en met 22 mei naar China.
Deze kennismakingsreis vindt plaats op initiatief van businessclub TAG en staat onder begeleiding van bureau Splendid China uit Appingedam.
Doel is het versterken van zakelijke banden tussen Noord-Nederland en China en de zakelijke mogelijkheden van deze relaties voor het MKB te verkennen. Veelal gaan 'zware delegaties' met hooggeplaatste functionarissen van overheid en grootschalig bedrijfsleven naar China, maar in dit geval gaat het om kleinschalige ondernemers, in sommige gevallen zelfs eenmansbedrijven. Zij maken deze reis geheel op eigen kosten.
Het Noordelijke zakengezelschap schuift aan bij de vice-consul van het Nederlands consulaat in Shanghai. Verder neemt het gezelschap een kijkje bij een Nederlands bedrijf in China. Van die ondernemer horen de Nederlanders over de obstakels die hij moest nemen en de kansen die China biedt. Ook staat een bezoek aan een Chinees bedrijf op het programma, evenals een cultureel programma om het land beter te leren kennen.
De Drentse deelnemers aan deze Chinareis zijn Wim en Hetty Sondagh van Sondagh BV uit Gasselternijveenschemond, Carolien van Voorthuysen van Studio Enzo uit Pesse, Albert Vos van Vos Zand & Grind in Ellertshaar en Jan en Inge van 't Hooge van Catering- & Partyservice Van 't Hooge in Hoogeveen.
(foto Jan Johan ten Have van de deelnemers aan Chinareis)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.