Vuil water geloosd in Beilervaart

BEILEN - Het waterschap Reest en Wieden heeft woensdagavond vuil water laten weglopen in de Beilervaart bij Beilen.
Het bovendien ook stinkende water was afkomstig van de plek waar langs die vaart een rioolzuiveringsinstallatie wordt uitgebreid.
Het water zorgde voor een soort schuimlaag over de Beilervaart (foto's). Volgens een woordvoerder van het waterschap is afvalwater met daarin vooral veel stof per ongeluk rechtstreeks de vaart in gepompt. Dat had volgens het waterschap niet ongezuiverd mogen gebeuren. Maar er is volgens de woordvoerder geen gevaar voor dieren en planten. Intern zijn er nu afspraken gemaakt dat dit niet weer kan gebeuren.
Het waterschap Reest en Wieden vierde vorige week dat het hoogste punt is bereikt van de installatie langs de Beilervaart. Er wordt sinds ruim een jaar aan gewerkt. De installatie moet in september klaar zijn.
De totale kosten van het project bedragen ruim 14 miljoen euro. De capaciteit van de installatie moet worden uitgebreid, omdat de hoeveelheid afvalwater vanuit dat gebied de afgelopen jaren is toegenomen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.