Reizen met het openbaar vervoer in Drenthe fors duurder

PROVINCIE - ASSEN - Reizen met het openbaar vervoer in Drenthe wordt fors duurder. Dat blijkt uit onderzoek van het Dagblad van het Noorden. Een busreis zou tot anderhalve euro meer gaan kosten.
Noordelijk Tweede-Kamerlid Ineke van Gent is hiervan geschrokken en stelt dinsdag vragen aan minister Melanie Schultz van Verkeer. Van Gent geeft aan dat het niet uit te leggen valt aan de reiziger dat zij voor de zoveelste keer de dupe worden.
Op de website ovchipkaart.nl komen veel klachten binnen. Van Gent zegt dat het duurder worden van de reis en het vervallen van het retourtje de meest gehoorde klachten zijn.
Volgens het OV-bureau Groningen Drenthe valt de overgang van het zonesysteem naar het kilometersysteem voor sommige reizgers voordelig uit en voor anderen nadelig. Ook worden eventuele prijsstijgingen nauw in de gaten gehouden door de Rijksoverheid en het consumentenplatform.
[Berichten] [Gesproken Stations/programma ID]

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.