Verdeeldheid Zuidlaarder ondernemers om winkels bij PBH-Hoeve

ZUIDLAREN - Een enquete door vier ondernemers in Zuidlaren zorgt voor grote verdeeldheid onder leden van de ZOV, de Zuidlaarder Ondernemers Vereniging.

Met de enquete willen de vier voorkomen dat er winkels komen op het voorterrein van de Prins Bernhardhoeve. Dit tot woede van het ZOV-bestuur, dat de plannen van de gemeente Tynaarlo altijd heeft gesteund. De vier ondernemers vrezen dat het publiek zich concentreert op de winkels voor de Prins Bernhardhoeve en dat de Stationsweg leegloopt.
En er is nóg een club die zich verzet tegen de plannen van de gemeente Tynaarlo en de ZOV; de stichting Brinkbelangen gesteund door 1500 handtekeningen uit het dorp. Door de enquete van de ontevreden ondernemers, lijkt het nu of ze samenwerken met Brinkbelangen. Voorzitter Van Vugt van de ZOV vindt dat er daardoor tweespalt wordt gecreëerd. Hij moet nu proberen alle ondernemers weer op één lijn te krijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.