LTO verrast door benoeming Marc Calon

ASSEN - Boerenorganisatie LTO Noord is verrast door de benoeming van Marc Calon als adviseur bij de Dienst Regelingen in Assen.
Die dienst is uitvoerder van het ministerie van Landbouw en regelt subsidies en tal van andere zaken voor agrariërs.

Boeren klagen dat de dienst traag werkt en Europese toeslagrechten en natuurpremies veel later uitbetaalt worden dan andere landen dat doen. Marc Calon is oud-gedeputeerde van Groningen en is sinds 2006 lid van de Adviesraad van de Dienst Regelingen van het ministerie van Landbouw.

Volgens Arend Steenbergen, van LTO Noord, had er beter iemand anders gekozen kunnen worden voor de functie: "De keuze voor de heer Calon vind ik verrassend. Hij is al erg lang betrokken bij de regeling, maar in hoeverre gaat hij controle doen over dingen die hij zelf heeft gedaan. Calon is een goed bestuurder, maar misschien was het goed om iemand volstrekt onafhankelijk naar te laten kijken."

Marc Calon snapt de commotie niet: "De Adviesraad staat op afstand, die adviseert de directie, dus op zich is de beslissing heel logisch. Ik heb van boeren alleen maar positieve reacties gehad. De opdracht is nu hoe het beter kan gaan en daar ga ik een antwoord op zoeken."

Het advies moet voor 1 juli binnen zijn. LTO voorman Arend Steenbergen wil in elk geval dat duidelijk wordt waarom de dienst in Assen zo slecht functioneert.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.