Centrumplan Zuidlaren weggestemd

ZUIDLAREN - Het centrumplan voor Zuidlaren heeft dinsdagavond geen meerderheid behaald in de gemeenteraad van Tynaarlo.
De D66-fractie stemde tegen, terwijl de fractie bij de vorige stemming nog verdeeld was. In totaal stemden 13 raadsleden tegen het centrumplan, tegenover 10 raadsleden die voor het plan stemden.
Vorige week bleef de stemming nog steken op een gelijk aantal mede door de afwezigheid van CDA-fractievoorzitter Gert Jan Wensink.

ChristenUnie

VVD, Gemeentebelangen, Leefbaar Tynaarlo en D66 stemden tegen het plan. Meest verrassende was de tegenstem van de ChristenUnie. Het lag in de lijn der verwachting dat deze gedoogpartij het college zou steunen, maar dinsdagavond bleek dit niet het geval.

Centrumplan
Het plan moest er voor zorgen dat op meerdere plekken aan de Stationsweg winkels met appartementen gebouwd zouden worden en dat de voorste hallen van de Prins Bernhardhoeve plaats zouden maken voor winkels, een zorgcentrum en woningen.

Omstreden


De plannen zijn omstreden en dat zorgde voor verdeeldheid onder de bevolking en in de gemeenteraad. Zo'n 150 tegenstanders onder de inwoners lieten hun ongenoegen blijken door vóór de raadsvergadering van vorige week op trommels, potten en pannen te slaan

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.