WKE plaatst zich voor landelijke beker

VOETBAL - De voetballers van WKE uit Emmen hebben zich dinsdagavond ten koste van Staphorst geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker.
Door de overwinning weten de Emmenaren zich ook te verzekeren van een plaats in het landelijke KNVB bekertoernooi.

In Staphorst won WKE met 0-2. De thuisploeg, die uitkomt in de zaterdag hoofdklasse C, was wel de betere in de beginfase, maar voor veel gevaar kon de ploeg uit Overijssel niet zorgen. Gedurende de eerste helft nam WKE het heft in handen en kwam in de 37ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Erik Eleveld.

Na rust ging de ploeg van trainer Joseph Oosting op zoek naar de 0-2 en die viel na een uur spelen. Robin Demeijer rondde een snelle aanval goed met het hoofd af. In het vervolg kwam WKE niet meer in gevaar.

In de halve finale is het Groninger Be Quick 1887 de tegenstander.