Plopsa Indoor Coevorden trekt 300.000 bezoekers

DALEN - Indoor attractiepark Plopsa Indoor Coevorden heeft het afgelopen jaar 300.000 bezoekers getrokken. De gasten komen vanuit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland.
Ze combineren hun bezoek vaak met een weekend in de Huttenheugte, het bungalowpark dat naast Plopsa Indoor Coevorden ligt.
De directie van het park is erg tevreden met de bezoekersaantallen. "Het is altijd maar afwachten het eerste jaar. Mensen kennen het park nog niet en het is altijd spannend of ze je weten te vinden. Dat is ons toch goed gelukt", aldus Caspar Kortekaas, woordvoerder van Plopsa Indoor Coevorden. Toch hoopt het park de komende jaren nog meer bezoekers te trekken. Om dat te bereiken wil Plopsa Indoor Coevorden de komende tijd op bescheiden schaal uitbreiden. Er worden meer attracties buiten het pand geplaatst, zodat kinderen op warme dagen ook buiten kunnen spelen.
Ondernemers in Dalen zijn erg tevreden met de komst van het park. Het afgelopen jaar zagen verschillende winkels en horecaondernemers hun omzet stijgen.
"Vaak rijden mensen na hun bezoek aan Plopsa, toch nog even door Dalen om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken, of nog een hapje te eten", aldus Henk de Jonge van Ondernemersvereniging Dalen.
Om het eenjarig bestaan van het park te vieren verblijft kabouter Klus deze week in Dalen. Hij geeft gedurende de hele meivakantie iedere dag een speciale kindervoorstelling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.