De Kleine eist van provincie salaris tot aan pensioen

ASSEN - Journalist Gerard de Kleine eist van de provincie Drenthe salaris tot aan zijn pensioen. Dat bleek dinsdagochtend bij de rechtbank in Assen.

De Kleine zegt dat hij geen werk meer kan krijgen door de Europchamp-affaire. Volgens de voormalig journalist van het Dagblad van het Noorden werkte hij op verzoek van gedeputeerde Tanja Klip in vertrouwen mee aan een onderzoek van KPMG naar het lekken van het geheime Eurochamp-frauderapport uit het provinciehuis. Dat rapport was in 2008 gelekt naar het Dagblad van het Noorden.

Volgens De Kleine is dat vertrouwen geschonden, omdat zijn relaas uiteindelijk toch in het openbare onderzoeksrapport kwam, zonder dat hij daarover was geïnformeerd. Zijn naam werd daarbij niet vermeld, maar hij werd afgeschilderd als 'de informant'. De journalist zegt dat hij daardoor in ernstige problemen is geraakt bij het Dagblad van het Noorden, dat juist het lek beschermde. Uiteindelijk verloor hij zijn baan.

De Kleine verwijt de provincie en Klip een onrechtmatige daad door schending van vertrouwen en gebrek aan zorgvuldigheid. Uitspraak volgt binnen zes weken.
Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.