Recept voor soezen en 'boomstammetjes' - 6 mei

PROVINCIE - Recept van August van VilsterenBeslag:* 250 gram (room)boter* 500 gram water* 250 gram patentbloem* 500 gram eieren- boter en water aan de kook brengen en dan pan van het vuur nemen- bloem toevoegen en op het vuur al roerend gaar laten worden- eieren in 4 keer toevoegen, zodat een goed glad beslag ontstaat- met een spuitzak ronde vormen op de ingevette bakplaat spuiten; de bananensoes heeft de vorm van een half hoefijzer; een 'boomstam' heeft een langwerpige vorm.

Een 'boomstam' bestrooien met kristalsuiker.

– bakken in oven op 220 graden, 26 minuten.

De vulling bestaat uit verse slagroom. Voor bananensoezen evt. plakjes banaan toevoegen en een beetje bananenlikeur door de slagroom doen. Voor de bovenkant evt. witte chocolade smelten en het 'deksel' erin dopen. Voor de moorkop pure chocola gebruiken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.