Asperges met ei en ham - 13 mei

PROVINCIE - Voor 2 personen:500 g gekookte asperges4 hardgekookte eieren100 g beenham75 g gesmolten botergeraspte nootmuskaatSchil de asperges vanaf de kop naar het uiteinde.

Doe dit met een u-vormige aspergeschiller of komkommerschiller. Leg de asperges tijdens het schillen plat, zodat ze niet kunnen breken. Snij de houtachtige uiteinden af.

Breng in een grote pan ruim water aan de kook met zout.

Voeg de asperges toe en breng aan de kook en laat 5 minuten op een laag vuur koken. Draai de warmtebron uit en laat de asperges in 10 tot 15 minuten in de pan gaar worden (nagaren) De dikte van de asperges bepaalt de exacte bereidingstijd (dus hele dikke asperges iets langer koken.)

Schep de asperges met een schuimspaan uit het vocht.

Leg de gekookte en even uitgelekte asperges met de kopjes naar een kant op en warme schaal. Serveer de asperges op de klassieke manier mer in stukjes gesneden eieren, ham, gesmolten boter en nootmuskaat. lekker met nieuwe krielaardappeltjes.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.