'Niets doen tegen het giftige Jakobskruiskruid'

GRONINGEN - Promovenda Tess van der Voorde heeft een manier gevonden om het giftige Jakobskruiskruid te bestrijden, namelijk niets doen.

Het kruid is berucht in Drenthe, omdat het voor veel overlast zorgt. Dieren die er te veel van eten gaan dood. Uit onderzoek van Van der Voorde blijkt dat de plant het best bestreden kan worden door er niets aan te doen.

De natuur haar gang laten gaan


Van der Voorde legt uit dat Jakobskruiskruid voor bacteriën en schimmels in de grond zorgt, waardoor de plant niet meer kan groeien. Men kan de natuur dus het beste haar gang laten gaan. Het kruid groeit alleen op verstoorde grond en zolang men de plant niet uit de grond trekt krijgt het Jakobskruiskruid steeds minder ruimte om zich uit te zaaien.

Jakobskruiskruid


Het Jakobskruiskruid bestaat uit stervormige gele bloemen en is ongeveer zestig centimeter hoog. Het kruid groeit op braakliggende grond, wegbermen en graslanden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.