Benefietwedstrijd Ajax - VV Hoogeveen voor kankerpatiëntje Noa

HOOGEVEEN - Voetbalvereniging Hoogeveen speelt op 25 mei tegen een team van beroemde oud-Ajax spelers. De opbrengst van de benefietwedstrijd is voor
nl/" target="_blank">de Stichting Lieve Noa die geld inzamelt voor de 3-jarige Hoogeveense Noa die een agressieve en zeer zeldzame vorm van kinderkanker heeft.

Bij Noa is in oktober 2010 een tumor in haar buik ontdekt. Dat bleek een neuroblastoom te zijn, een zeer agressieve vorm van kinderkanker die slechts 25 jonge kinderen per jaar in Nederland treft. De overlevingskansen zijn klein. Noa is in een zwaar traject van chemokuren terecht gekomen. Ze heeft een operatie en een zware kuur met stamceltransplantatie ondergaan en wordt vanaf juni 100 dagen bestraald.

Noa's verdere behandeling


In het Childrens Hospital of Philadelphia zijn de laatste jaren enorme vooruitgangen geboekt met een vervolgtraject na de chemokuren, om de overlevingskansen te verdubbelen. De behandelende dokter heeft Noa nu aangemeld voor deze behandeling van 6 maanden, die waarschijnlijk in september of oktober 2011 van start zal gaan. De behandeling van Noa kost 4 ton en wordt vergoed. De reis en verblijfskosten van het gezin niet.

Benefietwedstrijd


Brian Padding van het derde zaterdag team van VV Hoogeveen las een artikel in de Hoogeveense Courant over Noa en vond dat er iets moest gebeuren. Hij wil samen met zijn team geld inzamelen zodat de vader, moeder en zus van Noa een half jaar mee kunnen naar Amerika en daar kunnen leven. Noa's zus gaat in Amerika naar school, zodat Noa haar familie niet hoeft te missen.

Brian nam een gedurfd initiatief. Een beetje tegen beter weten in werd contact gezocht met Lucky Ajax, een team van oud-Ajax spelers als Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Stanley Menzo en Sjaak Swart. De snelle reactie van Ajax heeft het team verrast. Op 25 mei speelt Zaterdag 3 van VV Hoogeveen tegen Lucky Ajax in Amsterdam. De volledige kaartopbrengst van die wedstrijd gaat naar Noa.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.