Geblesseerde Haverkort heeft laatste wedstrijd wellicht al gefloten

VOETBAL - De kans is groot dat Ben Haverkort (49) zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal heeft gefloten.
De scheidsrechter uit Exloo floot vorige maand FC Groningen - VVV-Venlo en kwam sindsdien niet meer in actie vanwege een knieblessure. Haverkort heeft er een hard hoofd in dat hij nog voor het einde van de playoffs fit genoeg is om een wedstrijd te leiden.

''De tijd gaat dringen en het wordt erg moeilijk om op tijd fit te zijn. Het was natuurlijk een mooier afscheid geweest om na een hele scheidsrechterscarrière nog één keer te fluiten. De KNVB had dat ook graag zo gezien. Maar de belangen zijn zo groot, je moet topfit zijn om te fluiten. Het wordt een moeilijk verhaal.'' Door de blessure van Haverkort is het ook nog niet zeker of hij de finale van het Wereldkampioenschap CP-voetbal in Emmen zal leiden.

Haverkort kreeg in oktober vorig jaar te horen van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. Volgens Van Egmond wil de KNVB jonge scheidsrechters de kans geven om door te stromen.
De 49-jarige debuteerde in maart 1999 als arbiter bij de wedstrijd Excelsior - RBC. Op 1 januari 2002 kwam hij op de internationale lijst terecht van de FIFA. Zijn Europese debuut maakte hij op 14 mei 2002 bij de wedstrijd tussen Bulgarije en Tsjechie voor spelers onder 19 jaar. De oud-profvoetballer speelde zelf jarenlang voor Ajax, Cambuur Leeuwarden, Telstar en BVO Emmen. Op 1 juli 1995 stopte hij met zijn voetbalcarriere.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.