Geen finale om landstitel voor E&O

HANDBAL - De hoop was er, maar de handballers van E&O waren voor een plaats in de finale om de landstitel afhankelijk van twee andere wedstrijden.
Maar de belangrijkste voorwaarde was dat de formatie van trainer/coach Arthur Langedijk zelf moest winnen van Quintus en daarin slaagden de Emmenaren niet. In de eigen Ben Kwijt Arena werd het 25-27, waardoor E&O als vijfde eindigt in de play-offs. Consequentie is dat E&O nu geen BeNeLux-liga mag spelen en zich ook niet heeft geplaatst voor de Europacup. Maar deelname aan de Europacup zou nog gehaald kunnen worden als de bekerfinale wordt gewonnen van Hurry Up.

E&O trad tegen Quintus aan met een te smalle groep om uiteindelijk een vol uur te gaan. Desalniettemin had de thuisploeg de zege over de streep kunnen trekken, gezien de 25-23 voorsprong kort voor tijd. Maar toen Maarten Lueks met een dubieuze twee minuten straf naar de kant moest kwam Quintus langszij en dat niet alleen Het ging erop en erover. Eindstand 25-27. Door het gelijke spel van Hurry Up tegen Aalsmeer en de winst van de Limburg Lions bij Volendam gaat de finale om de landstitel nu tussen Volendam en de Limburg Lions.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.