D66 Meppel eist opheldering over Nieuwveense Landen

MEPPEL - De gemeente Meppel laat boeren in uitbreidingsgebied Nieuwveense Landen hun panden terugkopen. D66 in Meppel vindt dat opmerkelijk en eist opheldering.

Ruim tien jaar geleden kocht de gemeente een aantal boerenbedrijven op, in verband met de bouw van duizenden woningen aan de noordkant van Meppel, richting Nijeveen. Maar onlangs kreeg een aantal boeren de vraag of ze hun huis misschien terug willen kopen.

D66-fractievoorzitter Vincent Veldhorst vermoedt dat de gemeente de plannen voor het gebied gaat aanpassen en wil daar uitleg over. Wethouder Ton Dohle van Meppel erkent dat een paar boeren de vraag is voorgelegd. Volgens hem krijgen de panden in het definitieve verkavelingsplan toch een woonbestemming en is het logisch de huidige bewoners als eerste het huis weer te koop aan te bieden. Sloop of een andere bestemming is niet meer aan de orde.

De boeren die de vraag hebben gekregen hun huis weer terug te kopen zijn verbaasd over de handelwijze van de gemeente Meppel. Binnenkort komt de gemeente met de grondexploitatie naar buiten van Nieuwveense Landen. De planning gaat nu uit van 3400 woningen, terwijl dat er aanvankelijk 5400 waren. In 2012 moet de eerste schop de grond in.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.