Zorgen bij TVM om overbeladen vrachtwagens

HOOGEVEEN - Transportverzekeraar TVM in Hoogeveen maakt zich grote zorgen om overbeladen vrachtwagens. Volgens Rijkswaterstaat is zeker vijftien procent van alle vrachauto's te zwaar beladen.

Die vormen een gevaar op de weg, stelt Jaap Stalenburg van TVM. ''De remweg van de wagen wordt langer, waardoor de kans op een ongeval groter wordt. Ook worden er wegen kapot gereden, wat de overheid weer veel geld kost.''

Volgens Stalenburg is gemakzucht de voornaamste oorzaak van het probleem. ''Die laatste vijftig kilo toch maar meenemen omdat je anders nog een keer moet rijden. Ik denk dat transportbedrijven de consequenties niet overzien. Rijkswaterstaat en de KLPD moeten er alles aan doen om de overbeladen vrachtauto's van de weg te halen.''

Transporteurs die een ongeluk krijgen door te zwaar beladen vrachtwagens lopen de kans dat ze minder schade krijgen uitgekeerd of meer premie moeten betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.