Topscorer Alcides niet in actie tegen nieuwe club WKE

VOETBAL - Bjorn Zwikker, de spits en topscorer van Alcides uit Meppel, komt in de nacompetitie richting de Topklasse niet in actie tegen zijn nieuwe club WKE.
Zwikker, die dit seizoen 13 keer scoorde voor de Meppelers, heeft dit besloten in goed overleg met trainer Wiljan Mossing Holsteyn. "Aan het einde van de reguliere competitie heb ik wel gespeeld tegen WKE en ook toen wist ik al dat ik na dit jaar naar die club zou verkassen. Dat ging totaal niet. Onbewust of bewust ben je er toch mee bezig. Het werkt verlammend. Ik functioneerde niet. En ook al ben ik topscorer en belangrijk voor Alcides, in dat duel hadden ze niets aan me. Dat willen we niet nog een keer. Stel je voor dat ik de enige goal scoor... of een hele grote kans mis", aldus Zwikker.

Over de kansen van Alcides in de nacompetitie is Zwikker helder: "In de reguliere competitie hadden we niet zoveel te vertellen tegen zowel Be Quick (donderdag de tegenstander in Meppel) als WKE, dus op basis daarvan wordt het heel lastig. Maar hoe het ook verloopt, voor ons is het sowieso al een superjaar geweest. Nacompetitie halen was al een prestatie van formaat. Ja, ik weet dat Alcides in de afgelopen jaren vijf keer heeft deelgenomen aan een nacompetitie en altijd nog heeft gewonnen. Dat is een leuk feitje, maar de weg richting de Topklasse is wel enorm zwaar... en lang."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.