"Pianist Rian de Waal laat prachtige erfenis na voor het Noorden"

VALTHERMOND - Een prachtig mens en musicus. Zo omschrijft directeur Chris Fictoor van het Prins Claus conservatorium in Groningen de woensdag overleden
nl/nieuws/61331/pianist-rian-de-waal-overleden'>pianist Rian de Waal uit Valthermond.

De Waal overleed aan een hersentumor. Hij was in 1983 de eerste Nederlandse pianist die de finale van het Koningin Elisabethconcours in Brussel haalde en brak daarmee internationaal door. De Waal was specialist in werken van onder meer Franz Liszt en Frederic Chopin. Hij was artistiek directeur van het Peter de Grote Festival in Groningen.

Volgens directeur Chris Fictoor van het Groningse Prins Claus Conservatorium was De Waal de grote animator van de klassieke muziek in Noord Nederland. Als artistiek leider van het Peter de Grote Festival heeft hij volgens Fictoor, een prachtige erfenis achter gelaten. Hij had ook veel aandacht voor jong talent in het noorden. Die kregen een kans in de concertboerderij van Rian de Waal in Valthermond.

Lees ook

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.