WKE verliest bekerfinale van Harkemase Boys

VOETBAL - WKE heeft zaterdagavond in de finale van de Noordelijke districtsbeker met 3-1 verloren van Topklasser Harkemase Boys.

WKE was de eerste helft de betere ploeg en stond bij rust op een verdiende 0-1 voorsprong door een benutte strafschop van Jan Hooiveld in de 22ste minuut. Na een kwartier spelen in de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig, toen WKE in een tijdsbestek van twee minuten twee directe rode kaarten kreeg. Eerst werd Almar Doek van het veld gestuurd na het - volgens de arbiter - schoppen van een tegenstander. Vervolgens kwam Peter van der Slot in de ploeg en die kreeg tien seconden na zijn entree de rode kaart.

Harkemase Boys maakte binnen de minuut gebruik van de overtalsituatie door de gelijkmaker op het scorebord te zetten via René van der Wey. Diezelfde Van der Wey maakte negen minuten later uit een afstandsschot ook de 2-1. Ondanks die achterstand en de twee man minderheid kreeg WKE in de slotfase toch nog een aantal kansen, maar de Emmenaren kwamen niet tot scoren. De thuisploeg deed dat nog wel één keer. In de extra tijd zorgde Oebele Schokker voor de 3-1 eindstand.

De rode kaarten van Doek en Van der Slot hebben gevolgen voor de wedstrijden die WKE nog moet spelen in de nacompetitie om een plek in de Topklasse.