LTO Noord: 'Phanos staat op omvallen'

ASSEN - Boeren uit het Noorden maken zich grote zorgen over geld dat ze gestoken hebben in de ontwikkeling van vakantieresort Hof van Saksen in Nooitgedacht.
Het park is van investeringsmaatschappij Phanos en daarmee gaat het niet goed.

Volgens bronnen binnen de Noordelijk boerenorganisatie LTO Noord staat Phanos op omvallen. Er is niemand binnen de organisatie die dit mondeling wil toelichten. Door de crisis is beleggingsfonds Phanos in zwaar weer terecht gekomen.

De LTO had de boeren aangeraden om te investeren in Phanos. Dat ging via LTO Noord verzekeringen in 2005. De problemen kunnen er toe leiden dat de investeerders, en dat zijn dus ook veel noordelijke boeren, hun geld kwijt zijn.

LTO Noord heeft een verklaring opgesteld voor leden. Hierin staat onder meer dat 'Financiële problemen er toe kunnen leiden dat boeren hun belegde middelen ten dele of geheel verliezen.' In de verklaring staat dat er inmiddels een stichting is opgericht, Hypo Notes A, B & C. Deze probeert de schade zoveel mogelijk te beperken.

Phanos en Hof van Saksen kunnen of willen nog niet reageren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.