Gelijkspel bij Feyenoord - WKE

VOETBAL - WKE heeft zondagmiddag de eerste halve finalewedstrijd om promotie naar de topklasse met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord.
Paul Weerman maakte vlak voor tijd de gelijkmaker voor de Emmenaren.
Op sportpark Varkenoord in Rotterdam kwam het duel, behoudens een paar kansjes voor beide ploegen, pas vlak voor de rust tot leven. Eerst kopte Martijn Doldersum net over en vervolgens stuitte Jan Hooiveld op Feyenoord doelman Jacob van den Belt. En in de rebound faalde Anton Jongsma voor open doel.
Na rust begon WKE aan een offensief. Erik Eleveld zag zijn inzet net voorlangs gaan en Jongsma en Hooiveld kwamen millimeters te kort om de bal het laatste tikje te geven. Acht minuten voor tijd werd de wedstrijd compleet op de kop gezet toen Nick van Katwijk de 1-0 achter WKE-doelman Raymond Beukenveld schoot. Invaller Paul Weerman zorgde in de laatste minuut toch nog voor de gelijkmaker.
Donderdagavond volgt op sportpark Grote Geert in Emmen de tweede halve finale wedstrijd voor een plek in de topklasse. De tegenstander op Tweede Pinksterdag is reeds bekend. Dat is Hilversum, dat zich via de nacompetitie hoopt te handhaven. De eerste klus werd daarvoor geklaard, want na de 1-1 in Veghel tegen Blauw Geel ’38, werd het zondagmiddag 2-0 voor Hilversum.