Prestatie Connexxion Taxi Service verbeterd

ECHTEN - De prestaties van Connexxion Taxi Services zijn verbeterd, maar toch blijven gehandicapte gebruikers van de taxi's klagen over deze vervoerder.
Nog altijd zouden de busjes te vaak te laat komen of zelfs helemaal niet komen opdagen.

Bij Visio in Echten, het instituut voor blinden en slecht zienden, zijn ze niet helemaal tevreden. "Het gaat niet altijd goed met de tijden, de bussen komen soms een half uur te laat," zegt cliënte Gerda.

Volgens Irma Bakker van Visio gaat het een stuk beter, maar de klachten zijn er nog wel. "Er zijn klachten, maar een half uur te laat is nu meer de standaard dan toen. Als ik een rapportcijfer moet geven, dan is dat een 6,5 hooguit." De communicatie tussen Connexxion en Visio gaat wel wat beter.

Volgens woordvoerder Hendri Beltman zijn er veel verbeteringen doorgevoerd. "Het is bijzonder sterk verbeterd, en klachten hou je altijd. Een klacht is ook vaak een subjectieve beleving. We zouden iedere klacht individueel moeten behandelen om te kijken of het ook echt een klacht is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.